Dýňová zázračná polévka s lískovými oříšky

Dýňová zázračná polévka s lískovými oříšky
Aktuality

Dámy, jestli něco pohladí bříško zevnitř, pak tato výtečná polévka. Je typická zahřívací se spoustou látek, které nám dodají vše potřebné a zajistí silnou imunitu pro chladné období. A nedá žádnou práci! Budeme potřebovat

1 dýni hokkaidó nebo jakou máme

červenou cibulku, asi polovinu oproti dýni

lískové oříšky

dýňový olej, nejlépe rakouský – je tmavě zelený

100 g másla

bobkový list, nové koření, zázvor

sklenička vývaru, nebo lžíce sušeného třeba z DMka

Dýni nakrájíme na kousky, lžící odtraníme jadřinec a spolu s oloupanou cibulí dáme s kořením a vývarem vařit do měkka. Potom koření vyndáme a rozmixujeme společně s máslem na hladký zlatý krém, dosolíme dle chuti. Ozdobíme oříšky a lžící dýňového oleje.  Užijte si tu dobrotu!

Dýně obsahuje  spoustu vlákniny, vitamíny B1, B2, C, hořčík, draslík i železo. Podporuje ledviny i srdce, je močopudná a prospívá trávení, slinivce a slezině. Posiluje imunitní systém a pomáhá štěpit tuky. Tím i podporuje hubnutí. Opravdový elixír.

Lískové ořechy, kromě toho, že výtečně chutnají, jsou také silným antioxidantem se spoustou vitamínu E. Obsahují hodnotné bílkoviny, chrání srdce a cévy a obecně působí jako ochrana proti rakovině.

Lahodný dýňový olej je návykový. Budete si jej chtít dávat do všech jídel. Lahodná oříšková chuť a vůně a množství účinných látek z něj právem dělá potravinu, kterou si můžeme s chutí dopřávat.

 

„Neexistuje zdravá žárlivost, vše co je opravdu zdravé,
je zdrojem trvalé lásky a štěstí.“